Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowy sernik
Kroki postępowania
Do miski wsypać mąkę, proszek, wlać mleko, wodę i wpić jajka. Całość miksować na jednolitą masę.
Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasto naleśnikowego. Upiec naleśniki. Z ciasta powinno wyjść około12 dużych naleśników.
Naleśniki, każdy z osobna smarujemy masą serową. Zwijamy jak krokiety.
Całość posypujemy rodzynkami i zalewamy spoiwem. Pieczemy w piekarniku około 40 min w 180°C.
Ser przekładamy do malaksera, dokładamy cukier oraz żółtka. Całość miksujemy na gładką masę. Jeśli ser jest twardy dokładamy odrobinę mleka (3-4 łyżki).
SPOIWO:
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dokładnie mieszamy. Zalewamy naleśniki i zapiekamy.