Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalesnikowe slimaczki z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 6 sztuk
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt
ser 20 dag
grzyby leśne 20 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Nalesnikowe slimaczki z grzybami

Nalesniki usmazyc wg ulubionego przepisu. Grzyby lesne namoczyc poczym ugotowac 15 minut w osolonej lekko wodzie, odcedzic. Pieczaki oczyscic, pokroic w drobna kostke. Cebule posiekac i podsmazyc na lyzce oleju.Dodac pokrojone pieczarki. podsmazyc. Lesne grzyby zmielic.Dodac na patelnie do pieczareki podsmazyc ok 10minut. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Farsz rozkladac na nalesnikach i zwijac je w rulon.Przekroic na 3 czesci. Ulozyc pionowo w wysmarowanym maslem naczyniu zaroodpornym.Posypac startym serem.Zapiekac ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Opcjonalnie przed posypaniem serem mozna okrasic nasze slimaki bulka tarta zarumieniona na maselku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 25.03.2012 09:02
fajny przepis
halina17 25.10.2011 12:39
smaczne
iziona 25.10.2011 11:02
Fajne podoba mi się pomysł
iziona 25.10.2011 11:02
Fajne podoba mi się pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak