Naleśnikowe sajgonki z wieprzowiną i surimi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    250 g
  • paluszki surimi

    9 sztuk
  • kapusta pekińska

    0,5 małej
  • marchew

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajka

    3
  • mleko 2 %

    0,5 szklanki
  • kiełki soi

    10 g bez zalewy
  • groszek konserwowy

    5 łyżek
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • olej sezamowy

    1 łyżka
  • naleśniki

    15 sztuk
  • sól, pieprz

  • płatki chilli

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso kroimy w plasterki, przyprawiamy solą pieprzem, 2 łyżkami sosu sojowego, olejem sezamowym, odstawiamy.
2. W tym czasie, marchew obieramy, kroimy w słupki, kapustę pekińską szatkujemy, paluszki surimi kroimy w plastry, czosnek w drobną kosteczkę.
3. Przygotowujemy omlet z 3 jajek i połowy szklanki mleka, doprawiamy solą, pieprzem.
4. Smażymy naleśniki
5. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju dodajemy czosnek smażymy 0,5 minutki, wrzucamy wieprzowinę, płatki chilli, smażymy 5 minut, dodajemy marchew, podsmażamy, następnie surimi, kapustę pekińską, kiełki soi, groszek, pokrojony w kosteczkę omlet, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, mieszamy, dusimy ok 3 minut, odstawiamy.
6. Na przygotowane naleśniki nakładamy farsz , zwijamy jak sajgonki, podajemy z sosem słodko pikantnym chili , lub sosem śliwkowym. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 25.08.2012 13:01
Jeśli smakują równie dobrze jak wyglądają to muszą być boskie! :)
Iwusia 13.10.2011 23:24
wyglądają pięknie
iknkirke 11.06.2011 08:06
super
matii6 16.02.2011 20:01
łał jakie pyszności
agnieszka189 09.02.2011 12:59
bardzo ładne
misia53 24.11.2010 12:42
Świetne sajgonki z surimi na wieczór ze znajomymi.
Elżbieta17 19.11.2010 18:21
ciekawe
alaaa 18.11.2010 19:47
super,może się skuszę na zrobienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat