Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe hot-dogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
woda 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
parowki drobiowe 8 sztuk
pomidor malinowy 8 plasterków
kapusta pekińska
marchewka 1 sztuka
olej rzepakowy 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majonez 2 łyżki
jogurt bałkański 400 gram
Sól czosnkowa jodowana Prymat 0,5 łyżeczki
ketchup łagodny
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe hot-dogi

Mąkę, wodę, jajko i sodę oczyszczoną połączyć i usmmażyć naleśniki.
Kapustę pekińską pokroić - ok. 3 "plastrów", marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać sól, pieprz i olej rzepakowy, wymieszać. Pomidora pokroić na plasterki - przygotować 8.

Sos tzatziki:
2 łyżki majonezu, jogurt bałkański, sól czosnkową i koperek wymieszać i schłodzić w lodówce.

Na każdy usmażony naleśnik nakładać: parówkę, 2 łyżki surówki, plasterek pomidora, 2 łyżki sosu tzatziki i polać ketchupem - i zawinąć w ruloniki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak