Naleśnikowe hot-dogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • woda

    1,5 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • parowki drobiowe

    8 sztuk
  • pomidor malinowy

    8 plasterków
  • kapusta pekińska

  • marchewka

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt bałkański

    400 gram
  • sól czosnkowa

    0,5 łyżeczki
  • ketchup łagodny

  • soda oczyszczona

    0,5 łyżeczki
  • koperek suszony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, wodę, jajko i sodę oczyszczoną połączyć i usmmażyć naleśniki.
Kapustę pekińską pokroić - ok. 3 "plastrów", marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać sól, pieprz i olej rzepakowy, wymieszać. Pomidora pokroić na plasterki - przygotować 8.

Sos tzatziki:
2 łyżki majonezu, jogurt bałkański, sól czosnkową i koperek wymieszać i schłodzić w lodówce.

Na każdy usmażony naleśnik nakładać: parówkę, 2 łyżki surówki, plasterek pomidora, 2 łyżki sosu tzatziki i polać ketchupem - i zawinąć w ruloniki.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat