Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
2 szklanki -
woda
1,5 szklanki -
jajko
1 sztuka -
olej do smażenia
-
parowki drobiowe
8 sztuk -
pomidor malinowy
8 plasterków -
kapusta pekińska
-
marchewka
1 sztuka -
olej rzepakowy
2 łyżki -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
majonez
2 łyżki -
jogurt bałkański
400 gram -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
0,5 łyżeczki -
ketchup łagodny
-
Soda oczyszczona Prymat
0,5 łyżeczki -
Koperek suszony Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Naleśnikowe hot-dogi
Kapustę pekińską pokroić - ok. 3 "plastrów", marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać sól, pieprz i olej rzepakowy, wymieszać. Pomidora pokroić na plasterki - przygotować 8.
Sos tzatziki:
2 łyżki majonezu, jogurt bałkański, sól czosnkową i koperek wymieszać i schłodzić w lodówce.
Na każdy usmażony naleśnik nakładać: parówkę, 2 łyżki surówki, plasterek pomidora, 2 łyżki sosu tzatziki i polać ketchupem - i zawinąć w ruloniki.
Smacznego!
Komentarze (0)