Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
naleśniki
-
mąka pszenna
100 g -
woda
250 g -
jaja
2 szt -
sól
1 szczypta
farsz
-
cebula
1 szt -
papryka czerwona
1 duza -
seler naciowy
1 łodyga -
pierś z kurczaka
1 szt -
fasola czerwona
200 g ugotowana -
ser żółty
100g radamer -
sól i pieprz
. do smaku -
suszone pomidory
1 czubata lyzeczka -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 lyzeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
0,5 lyzeczki -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
0,5 lyzeczki -
olej rzepakowy
2 lyzki
na wierzch
-
śmietana 30%
100 g -
ser żółty
50 g
Przepis i sposób przygotowania Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami
Kroki postępowania

Ciasto na naleśniki zmiksować, odstawić na pół godziny. Następnie usmażyć cienkie naleśniki, na gorącej patelni bez dodatku tłuszczu.
W międzyczasie przygotować farsz. Cebulę i paprykę pokroić i wrzucić do rondla. Dodać łyżkę oleju. Przesmażyć. Dodać posiekaną łodygę selera. Smażyć na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zdjąć na talerz.

Następnie wrzucić na patelnię z drugą łyżką oleju pokrojonego w kostkę kurczaka. Posypać solą i papryką. Usmażyć.



Dodać żółty tarty ser i wymieszać.

Na każdego naleśnika nałożyć czubatą łyżkę farszu, zwijać w rulony i układać w naczyniu żaroodpornym.

Naleśniki polać śmietanką, posypać tartym serem. Zapiekać 15 minut w 190 stopniach
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się