Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

naleśniki

  • mąka pszenna

    100 g
  • woda

    250 g
  • jaja

    2 szt
  • sól

    1 szczypta

farsz

  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 duza
  • seler naciowy

    1 łodyga
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • fasola czerwona

    200 g ugotowana
  • ser żółty

    100g radamer
  • sól i pieprz

    . do smaku
  • suszone pomidory

    1 czubata lyzeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 lyzeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    0,5 lyzeczki
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    0,5 lyzeczki
  • olej rzepakowy

    2 lyzki

na wierzch

  • śmietana 30%

    100 g
  • ser żółty

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami foto

Ciasto na naleśniki zmiksować, odstawić na pół godziny. Następnie usmażyć cienkie naleśniki, na gorącej patelni bez dodatku tłuszczu.

W międzyczasie przygotować farsz. Cebulę i paprykę pokroić i wrzucić do rondla. Dodać łyżkę oleju. Przesmażyć. Dodać posiekaną łodygę selera. Smażyć na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zdjąć na talerz.
Krok 2 - Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami foto

Następnie wrzucić na patelnię z drugą łyżką oleju pokrojonego w kostkę kurczaka. Posypać solą i papryką. Usmażyć.
Krok 3 - Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami foto
Dodać warzywa. Wrzucić fasolę. Dusić razem 5 minut.
Krok 4 - Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami foto
Doprawić solą, pieprzem, suszonymi pomidorami, papryką słodką i wędzoną oraz ziołami. Przestudzić.
Krok 5 - Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami foto

Dodać żółty tarty ser i wymieszać.
Krok 6 - Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami foto

Na każdego naleśnika nałożyć czubatą łyżkę farszu, zwijać w rulony i układać w naczyniu żaroodpornym.
Krok 7 - Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami foto

Naleśniki polać śmietanką, posypać tartym serem. Zapiekać 15 minut w 190 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 20.05.2015 19:17
Pyszne danie
Jagódka77 04.04.2015 20:00
prawie poczułam ten pyszny zapach
monikaT83 17.03.2015 21:13
pysznie i ładnie podane:)
tomek18 17.03.2015 17:40
mniam mniam uwielbiam
Agata3 17.03.2015 16:37
znakomite to cannelloni :)
Ania321 17.03.2015 15:05
Pyszne danie :)
ilka01 17.03.2015 14:57
wygląda bardzo apetycznie :)
Pyszota 17.03.2015 14:38
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat