Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ziemniaczane z selerem naciowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Farsz

piersi z kurczaka 2 szt
cebula biała 1 szt
pieczarki 10 szt
seler naciowy 1/2 pęczka
śmietana 30% 200 ml
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka

Naleśniki

ziemniaki 4 szt
mleko 3,2% 100 ml
woda 100 ml
jajko 5 szt
mąka 4 łyżki
sól, pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ziemniaczane z selerem naciowym

Ziemniaki ścieramy na tarce lub miksujemy w blenderze, łączymy z mlekiem,  jajkami, mąką, przyprawami i wodą w takiej ilości aby otrzymać konsystencję ciasta naleśnikowego. Smażymy na maśle klarowanym.Na patelni przesmażamy pieczarki z cebulą, dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę. Chwilę smażymy  i dodajemy śmietanę. Następnie pokrojonego selera i na koniec musztardę. Naleśniki podajemy z kurczakiem z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak