NALESNIKI ZIEMNIACZANE

NALESNIKI ZIEMNIACZANE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • cukier puder

    3 łyżki
  • jajko

    10 sztuk
  • słodka śmietana

    4 łyżki
  • skórka cytrynowa

    garśc
  • masło

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania NALESNIKI ZIEMNIACZANE

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ostudzone ugniatamy na gładko, dodajemy cukier puder i mieszamy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dodajemy do ziemniaków.
Białka ubijamy na pianę. Dodajemy śmietanę, skórkę z cytryny i ponownie mieszamy.
Rozgrzewamy masło i smażymy naleśniki na patelni. Można użyć zamiast masła oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

szajba2 26.05.2011 15:42
chętnie spróbuję
Barbara55 09.05.2011 16:03
ciekawe
kielcok1 25.04.2011 15:46
jestem zaskoczony
rakow2
rakow2 27.01.2011 14:33
ciekawe jak to wygląda w praktyce
iwa643 05.06.2010 12:51
ciekawe szkoda ze zdjecia nie ma
TyTaN 04.06.2010 23:10
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat