Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jaja
2 szt -
mleko
1 szklanka -
woda gazowana
1 szklanka -
mąka pszenna
1,5 szklanki -
kucharek do smaku
-
majeranek do smaku
-
olej do smażenia
-
szpinak mrożony
0,45 kg -
ser feta
0,2 kg -
czosnek
2 ząbki -
masło
1 łyżka -
mąka
1-2 łyżki -
mleko
2 szklanki -
masło
1 łyżka -
ser żółty
0,15 kg -
cukier do smaku
-
kucharek do smaku
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki ze szpinakiem w sosie beszamelowo-serowym
Kroki postępowania
Czosnek pokroić bardzo drobno i podsmażyć na maśle.Szpinak rozmrozić i dodać do szpinaku. Co jakiś czas mieszać, aż odparuje nadmiar wody. Następnie dodać ser feta i dokładnie wymieszać ze szpinakiem. Doprawić do smaku. Pozostawić do ostygnięcia.
Układać w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego.
SMACZNEGO!
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)