Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szpinak mrożony
45 dkg -
twaróg
25 dkg -
czosnek
4 ząbki -
sól i pieprz
do smaku -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
0,5 łyżeczki -
masło roślinne
2 łyżki -
cebula biała
1
Sposób przygotowania
Na patelni roztopić masło, dodać zamrożony szpinak. Na małym ogniu powoli się rozmrozi. Na drugiej patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać do szpinaku. Czosnek przecisnąć przez praskę, dusić ze szpinakiem, aż większość wody odparuje. Przyprawić do smaku. Gdy przestygnie dodać pokruszony twaróg, wymieszać i przekładać naleśniki.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się