Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 45 dkg
twaróg 25 dkg
czosnek 4 ząbki
sól i pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
masło roślinne 2 łyżki
cebula biała 1

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

Przepisu na naleśniki nie podaję bo każdy ma na pewno swój ulubiony. Ja zawsze robię "na oko". Tak więc ze sprawdzonego przepisu usmażyć naleśniki.
Na patelni roztopić masło, dodać zamrożony szpinak. Na małym ogniu powoli się rozmrozi. Na drugiej patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać do szpinaku. Czosnek przecisnąć przez praskę, dusić ze szpinakiem, aż większość wody odparuje. Przyprawić do smaku. Gdy przestygnie dodać pokruszony twaróg, wymieszać i przekładać naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 03.01.2015 16:59
moje ulubione smaki :)
pestka 03.01.2015 15:46
pyszne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak