Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    45 dkg
  • twaróg

    25 dkg
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • masło roślinne

    2 łyżki
  • cebula biała

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepisu na naleśniki nie podaję bo każdy ma na pewno swój ulubiony. Ja zawsze robię "na oko". Tak więc ze sprawdzonego przepisu usmażyć naleśniki.
Na patelni roztopić masło, dodać zamrożony szpinak. Na małym ogniu powoli się rozmrozi. Na drugiej patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać do szpinaku. Czosnek przecisnąć przez praskę, dusić ze szpinakiem, aż większość wody odparuje. Przyprawić do smaku. Gdy przestygnie dodać pokruszony twaróg, wymieszać i przekładać naleśniki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 03.01.2015 16:59
moje ulubione smaki :)
pestka 03.01.2015 15:46
pyszne naleśniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat