Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki ze szpinakiem i szynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 10 szt
szpinak 450 g
szynka 10 plasterków
ser żółty 10 plasterków
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki ze szpinakiem i szynką

Szpinak podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty czosnek i doprawić do smaku.
Na każdym naleśniku rozsmarować porcję szpinaku, położyć plasterek szynki i sera. Zwinąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać ok 10-15 min.
Można podawać z ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 11.01.2014 13:10
smaczne naleśniczki
JOANNA16 09.01.2014 17:57
mmmm na pewno pyszne)))
noninka77 09.01.2014 16:46
uwielbiam naleśniki ze szpinakiem:)
Monika10 09.01.2014 16:38
napewno smaczne ładnie wyglądają
Adamorek 09.01.2014 16:22
świetny farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak