2 szklanki mąki, 1 szklanki mleka i 1 szklanki wody mineralnej, 2 jaja, szczypta soli plus 1 łyżka oleju miksujemy razem na gładką masę, odstawiamy na około 30 minut, następnie smażymy cienkie placki naleśnikowe na patelni wysmarowanej lekko tłuszczem. W garnku roztapiamy 2 łyżki masła, wrzucamy szpinak i dusimy aż wyparuje woda, a szpinak będzie już gotowy. Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek, i rozkruszoną fetę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej świeżo startej. Naleśniki smarujemy farszem i zwijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym lub do zapiekania. Przygotowujemy sos: masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę i smażymy na jasną zasmażkę. Rondelek zdejmujemy z ognia i nie przerywając mieszania dolewamy mleko 2 szklanki tak by nie powstały grudki, tylko gładka masa. Gotujemy chwilkę a następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do sosu dodajemy starty żółty ser. Tak powstałym sosem zalewamy naleśniki. Zapiekamy w 180 °C przez około 30 minut. Smacznego!