Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 400 g
serek kanapkowy biały 200 g
masło 1 łyżka
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
por (biała część) mały kawałek
jajko 2 szt
olej do smażenia
mleko 1 szkl
woda letnia
mąka pszenna 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i serem

Kroki postępowania

1
Do mleka, wody i jajek dodaję sodę, sól, miksuję po chwili wsypuję mąkę.
Krok 1 - Naleśniki ze szpinakiem i serem foto
2
Z ciasta smażę naleśniki z każdej strony.
Krok 2 - Naleśniki ze szpinakiem i serem foto
3
Na maśle z odrobiną soli, pieprzu i czosnku smażę pokrojony w kostkę por.
Krok 3 - Naleśniki ze szpinakiem i serem foto
4
Gdy por się zeszkli dodaję do niego mrożony rozdrobniony szpinak, duszę pół godz. pod przykryciem.
Krok 4 - Naleśniki ze szpinakiem i serem foto
6
Szpinak studzę, doprawiam pieprzem, solą i dodaję serek, dokładnie mieszam.
Krok 5 - Naleśniki ze szpinakiem i serem foto
7
Na każdym naleśniku rozkładam farsz szpinakowy i zwijam w rulony.
Krok 6 - Naleśniki ze szpinakiem i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.01.2017 00:05
moje smaki szpinakowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak