Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Aromatyczne naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem są pyszne na zimno jako przekąska na jesiennym spacerze lub podgrzane na przerwie w pracy.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na farsz

  • liście szpinaku

    250 g
  • pierś z kurczaka

    2 szt.
  • ser pleśniowy

    1 szt.
  • śmietanka 18%

    3 łyżki
  • żółty ser

    10 dag
  • czosnek ząbki

    1 szt.
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    2 szczypty
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak umyj, odsącz dokładnie wodę i podsmaż lekko na patelni tylko do momentu kiedy liście lekko stracą wodę. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem i gałką muszkatałową. Dodaj śmietanę, ser pleśniowy i ser żółty. Smaż przez około 5 minut cały czas mieszając. Dopraw solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w dużą kostkę. Podsmaż na patelni i na koniec smażenia dopraw przyprawą kebab-gyros. Po wystydzeniu pokrój na bardzo drobną kosteczkę
Przygotuj naleśniki według ulubionego przepisu, będziesz potrzebować około 8 sztuk.
Na naleśnik wykładaj sos ze szpinaku i układaj podsmażonego kurczaka. Zawijaj w rulony. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat