Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Aromatyczne naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem są pyszne na zimno jako przekąska na jesiennym spacerze lub podgrzane na przerwie w pracy.

Składniki:

Składniki na farsz

liście szpinaku 250 g
pierś z kurczaka 2 szt.
ser pleśniowy 1 szt.
śmietanka 18% 3 łyżki
żółty ser 10 dag
czosnek ząbki 1 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 szczypty
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

Szpinak umyj, odsącz dokładnie wodę i podsmaż lekko na patelni tylko do momentu kiedy liście lekko stracą wodę. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem i gałką muszkatałową. Dodaj śmietanę, ser pleśniowy i ser żółty. Smaż przez około 5 minut cały czas mieszając. Dopraw solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w dużą kostkę. Podsmaż na patelni i na koniec smażenia dopraw przyprawą kebab-gyros. Po wystydzeniu pokrój na bardzo drobną kosteczkę
Przygotuj naleśniki według ulubionego przepisu, będziesz potrzebować około 8 sztuk.
Na naleśnik wykładaj sos ze szpinaku i układaj podsmażonego kurczaka. Zawijaj w rulony. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak