Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i fetą pod mozzarellą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 g
feta 100 g
czosnek 2-3 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mozzarella 100 g
mąka 2 szklanki
woda 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 1
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i fetą pod mozzarellą

Kroki postępowania

1
Przygotować naleśniki: w misce umieścić mąkę, mleko, wodę, jajko, szczyptę soli i olej. Wymieszać i smażyć na rozgrzanej oliwie.
Przygotować farsz: szpinak rozmrozić na patelni, dodać rozdrobniony czosnek, sól, pieprz, przyprawę kucharek i wymieszać. Fetę pokroić w kostkę i na koniec dodać do szpinaku.
Krok 1 - Naleśniki ze szpinakiem i fetą pod mozzarellą foto
2
Na każdy naleśnik położyć 1 łyżkę farszu i zawinąć w rulonik.
Krok 2 - Naleśniki ze szpinakiem i fetą pod mozzarellą foto
3
Mozzarellę zetrzeć na tarce i oprószyć naleśniki. Piec ok. 15 min w temp. 180 st. C.
Krok 3 - Naleśniki ze szpinakiem i fetą pod mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 22.04.2013 10:26
mniam pycha
owca441 16.03.2013 15:27
ciekawe w smaku
Monika-twin 16.03.2013 06:29
Nie jadłam jeszcze naleśnika z feta-musi byc pycha!
gosia561 15.03.2013 23:32
polecam dodać gałkę muszkatową
beniaminek 15.03.2013 22:02
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak