Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem a\'la luna

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 1 szt
mleko 1,5 szkl
woda 0,5 szkl
cukier 1 łyżeczka
sól szczypta
mąka
szpinak mrożony 450 gr
ser biały 200 gr
boczek wędzony 100 gr
szczypiorek trochę
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem a\'la luna

Sposób przygotowania ciasta:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, usmażyć naleśniki na złoty kolor.

Szpinak włozyć na patelnię na wolny ogień aż do rozmrożenia, odsunąć pod bok i dodać drobno pokrojony boczek .. lekko wysmażyć i wymieszać ze szpinakiem, dodać zmięty czosnek sól i pieprz, odparowac nadmiar płynu ze szpinaku. Przestudzić. Ser zmiąć, dodac posiekane drobno jajka na twardo, i jajko surowe oraz posiekany szczypiorek. doprawić do smaku solą i dobrze wymieszać. Smarować masą naleśniki i zwijać w rulonik . Podawać odsmażone na gorąco .. posypane żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 24.06.2013 20:36
bardzo pysznie wyglądają
Magdalena1110 28.02.2011 07:36
fajnie wyglądają
Koper 21.12.2010 09:49
Wyglądają bardzo zachęcająco
EwelinaKR 16.11.2010 09:40
Uwielbiam takie naleśniki
Ewa104 24.10.2010 14:41
Szpinak polubiłam kilka miesięcy temu i Twoje naleśniczki są w moim guście.
rosik93 18.10.2010 20:39
Nie przepadam za szpinakiem ale uważam, że ładnie się prezentuje w daniach.
Jolanta40 16.10.2010 08:45
fajny pomysl
Dorota76 13.10.2010 18:50
świetne zrobię na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak