Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpiakiem i serem fata

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mleko 3,2% 4 szklanki
mąka pszenna 3 szklanki
jajko 1 sztuka
sól 2 szczypty
tłuszcz do smażenia 1 sztuka

Farsz

szpinak mrożony 2 paczki
ser feta 1 opakowanie
czosnek 2-3 ząbki
sól do smaku 1 sztuka
Pieprz czarny Prymat w młynku 3 szczypty
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpiakiem i serem fata

Farsz:
Podgrzewamy patelnie, wrzucamy szpinak na patelnie ( bez rozmrażania), podgrzewamy, szpinak, zmieni konsystencje,
Odparowujemy nadmiar wody dodajemy masło, czosnek, przyprawy, chwilkę podsmażamy,
Następnie dodajemy pokruszony ser feta, mieszamy dotąd, aż ser wymiesza się ze szpinakiem, Wyłączamy, po chwili wbijamy żółtko - mieszamy.
Naleśniki:
Do średniej wielkości miski wlewamy mleko, dodajemy jajko.
Całość rózgą intensywnie mieszamy. Ciągle mieszając dodajemy mąkę i szczyptę soli. Odstawiamy ciasto, aby odpoczęło.
Po chwili smażymy naleśniki na maśle na rumiano z obu stron.
Smarujemy farszem każdego naleśnika,
Zwijamy w rulon, lub robimy tort naleśnikowy ze szpinakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 25.09.2016 12:24
Lubię ze szpinakiem.))
Krystyna32 25.09.2016 11:24
bardzo smaczne
Ewa Wojtaszko 25.09.2016 11:15
naleśniki pod każdą postacią są smaczne
Aleksandra/Olcia 25.09.2016 10:43
mój mąż uwielbia takie obiadki
ilka01 25.09.2016 09:36
uwielbiam :)
Goya 25.09.2016 09:14
Wyglądają apetycznie
Madzai 25.09.2016 09:07
Bardzo dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak