Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
NALEŚNIKI
-
mąka pszenna
1 szkl -
jajko
1 szt -
mleko
1 szkl -
woda gazowana
0,5 szkl -
masło klarowane
3 łyzki
FARSZ
-
kasza gryczana
100 g -
cebula
1 szt -
ser biały
100 g -
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta -
sól do smaku
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM
Składniki na naleśniki mieszamy, odstawiamy na ok. 10 minut, smażymy 4 średniej wielkości naleśniki.
Kaszę gryczaną gotujemy al dente, cebulkę siekamy, przesmażamy na maśle klarowanym, a następnie dodajemy do ugotowanej kaszy.
Wrzucamy twaróg, posiekane zioła, sól, pieprz, paprykę i dokładnie mieszamy wyrabiając farsz.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki, zwijamy w rulony i rumienimy na rozgrzanym maśle.
Podajemy gorące!
Smacznego!
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)