NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

NALEŚNIKI

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    1 szkl
  • woda gazowana

    0,5 szkl
  • masło klarowane

    3 łyzki

FARSZ

  • kasza gryczana

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • ser biały

    100 g
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Składniki na naleśniki mieszamy, odstawiamy na ok. 10 minut, smażymy 4 średniej wielkości naleśniki.

Kaszę gryczaną gotujemy al dente, cebulkę siekamy, przesmażamy na maśle klarowanym, a następnie dodajemy do ugotowanej kaszy.

Wrzucamy twaróg, posiekane zioła, sól, pieprz, paprykę i dokładnie mieszamy wyrabiając farsz.

W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki, zwijamy w rulony i rumienimy na rozgrzanym maśle.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 27.06.2016 11:07
Cudowne i bardzo apetyczne nalesniki :D
Grazyna0211 26.06.2016 14:39
smaczne danie
smerfetka79 25.06.2016 23:59
aż sobie zapiszę w ulubionych i księdze
smerfetka79 25.06.2016 23:58
Ostra! uwielbiam twoje pomysły:0
sezamek 25.06.2016 23:10
Takie lubię :)
IKrakowianka 25.06.2016 19:56
Bardzo dobre
Maridka19 25.06.2016 11:32
Pysznie i zdrowo :)
Łukasz15 25.06.2016 08:41
jak dla mnie super
kd045 24.06.2016 22:44
ale bomba!
Motorek 24.06.2016 22:25
bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat