Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki zapiekane bogato nadziane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 7 szt
kiełbasa wiejska 1 laska
cebula 1 szt
sos pomidorowy 7 łyżek
pieczarki kilka szt
olej
ser żółty 7 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane bogato nadziane

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Osobno na małej ilości oleju podsmażamy obrane i pokrojone w paski pieczarki. Pieczarki łączymy z kiełbasą i bobem. .
Krok 1 - Naleśniki zapiekane bogato nadziane foto
2
Każdego naleśnika smarujemy na środku sosem pomidorowym i nakładamy farsz.
Krok 2 - Naleśniki zapiekane bogato nadziane foto
3
Zwijamy tak jak na krokiety i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Całość pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Krok 3 - Naleśniki zapiekane bogato nadziane foto
4
Po tym czasie z wierzchu posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy aż do roztopienia sera
Krok 4 - Naleśniki zapiekane bogato nadziane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 26.02.2014 12:00
BARDZO SMACZNE
Klausia 30.01.2014 20:03
pyszne składniki :)
Magula 28.01.2014 08:25
Polecam były smaczne
Renataj 27.01.2014 22:31
Naleśniki - pełen wypas. Lubię takie.
krystyna330 27.01.2014 22:08
ale pychotka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak