Naleśniki z twarożkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • cukier waniliowy

    32 g
  • maślanka

    1 szklanka
  • mleko

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • olej do smażenia

  • cukier

    1/4 szklanki
  • twaróg zmielony

    15 dkg
  • serek waniliowy

    10 dkg
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy, lekko ubić. Dodać do tego mąkę, mleko, maślankę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wylać na nią porcję ciasta, rozlać na brzegi. Naleśniki smażyć na rumiano z obu stron. Twaróg wymieszać z serkiem i sokiem z cytryny. W razie potrzeby dosłodzić twarożek odrobiną cukru pudru. Na każdy naleśnik nałożyć porcję twarożku, dowolnie złożyć lub zrolować. Nadziane naleśniki oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 03.07.2017 07:23
moje ulubione
slodkieniebo 02.07.2017 20:09
Pyszne naleśniki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat