Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1.5 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
sól do smaku
gotowy sos czosnkowy(przepis u mnie)
pomidory 2 szt
sałata lodowa
tuńczyk 1 puszka
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z tuńczykiem

Mąkę, mleko i jajka połączyć i przygotować ciasto naleśnikowe tak aby nie było grudek.Smażyć naleśniki na tłuszczu z obu stron. Gotowe naleśniki posmarować sosem czosnkowym napełniać farszem kolejno: postrzępiona na kawałki sałatą lodową, łyżeczką tuńczyka, kilkoma kawałkami pomidora, odrobina posiekanej cebuli czerwonej. Wszystko ponownie odrobinę skropić sosem czosnkowym i zwinąć w rulonik. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek10_89 04.10.2010 09:37
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak