Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z szynką, pieczarkami i kukurydzą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Naleśniki

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 2 szt
woda mineralna 0,5 szklanki
mleko 1 szklanka
sól do smaku

Farsz

pieczarki 10 szt
cebula biała 2 szt
wędlina 100 g
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
kukurydza w puszce 4 łyżki
serek topiony o smaku szynki 100 g
woda 3/4 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
ser żółty 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z szynką, pieczarkami i kukurydzą

Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie mieszamy lub miksujemy. W razie potrzeby dolewamy więcej mleka lub dosypujemy więcej mąki (ciasto zawsze robie na oko). Smażymy naleśniki na patelni.
Pieczarki oraz cebule kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę oraz odsączoną kukurydzę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz natką pietruszki. Wlewamy wodę oraz dokładamy małe kawałki serka topionego. Dokładnie mieszamy aż sos nam zgęstnieje a woda odparuje. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy w rulon. Układamy je w wysmarowanej masłem formie do zapiekania. Wierzch obsypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy około 15 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 25.04.2017 20:23
fajny pomysł
Stenka 25.04.2017 19:57
smaczne danie
Wiesława1 25.04.2017 14:25
Pyszne danie
dodi 25.04.2017 13:33
mniam, mniam
Róża1 25.04.2017 11:58
ale pyszny obiadek !!!
VioletoweKucharzenie 25.04.2017 11:45
Pyszne naleśniki z wytrawnym nadzieniem oraz kremowym sosem. Zapieczone z serem smakują wyśmienicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak