Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serkiem podane z dżemem i migdałami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 300 ml
woda mineralna 100 ml
jajko 1 szt
serek homogenizowany 200 g - naturalny
mąka pszenna 1-1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier puder do smaku
olej do smażenia
dżem truskawkowy
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serkiem podane z dżemem i migdałami

Do miski wlewamy mleko i wodę, dodajemy serek, mąkę proszek do pieczenia, cukier puder i wbijamy jajko - miksujemy na gładkie naleśnikowe ciasto. Patelnie smarujemy olejem i rozgrzewamy, nalewamy niewielkie porcje ciasta rozciągając by tworzyły kształt łódki. Smażymy po kilka chwil z dwóch stron do zarumienienia. Przekładamy naleśniki na talerzyk, smarujemy dżemem i posypujemy migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.02.2015 08:41
wyglądają pysznie
Aleksandra/Olcia 20.02.2015 16:09
super danie
Pyszota 20.02.2015 09:42
świetny przepis
Magula 20.02.2015 07:56
Bardzo lubię takie na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak