naleśniki z serkiem homogenizowanym o smaku porzeczkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt.
  • olej do smażenia

  • sernik na zimno

  • mleko

    400 ml
  • bita śmietana

  • porzeczki

  • syrop porzeczkowy Kredens

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mąkę, mleko, jajko zmiksować. Z ciasta usmażyć naleśniki.
2. Sernik na zimno (proszek) zmiksować z mlekiem. Dodać jogurt porzeczkowy. Zmiksować.
3. Naleśniki nadziewać powstałą masą (2). Naleśniki zwijać w rulony. Ozdobić porzeczkami, polać syropem porzeczkowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelina/bunia 09.07.2012 22:05
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat