Naleśniki z serem, jabłkami i cynamonem

Naleśniki z serem, jabłkami i cynamonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    3/4 szklanki
  • woda gazowana

    1/4 szklanki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • ser biały

    250 gram
  • jogurt naturalny

    150 gram
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
  • jabłka

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z serem, jabłkami i cynamonem foto
Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, dodać mleko, jajko, wodę, łyżkę oliwy i szczyptę soli. Zmiksować.
Krok 2 - Naleśniki z serem, jabłkami i cynamonem foto
Usmażyć naleśniki na małej ilości oliwy.
Krok 3 - Naleśniki z serem, jabłkami i cynamonem foto
Przygotować nadzienie: biały ser wymieszać z jogurtem naturalnym oraz cukrem waniliowym.
Krok 4 - Naleśniki z serem, jabłkami i cynamonem foto
Dodać cynamon, miód oraz jabłka starte na tarce o dużych oczkach. Wymieszać.
Krok 5 - Naleśniki z serem, jabłkami i cynamonem foto
Smarować naleśniki z nadzieniem, składać na cztery części. Roztopić na patelni masło i podsmażyć naleśniki z obu stron.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

11.02.2017 08:47
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat