Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem i złocistą posypką
Kroki postępowania
Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Smażymy kolejno naleśniki z dwóch stron do zrumienienia.
Gotowe przekładamy serem.
mleko |
2 szklanki
|
mąka |
1,5 szklanki
|
woda |
0,5 szklanki
|
jajko |
2 sztuki
|
proszek do pieczenia |
1/4 łyżeczki
|
cukier |
2 płaskie łyżki
|
olej do smażenia |
|
ser biały |
500 gram
|
cukier waniliowy |
1 opakowanie
|
cukier puder |
do smaku
|
żółtko jajek |
2 sztuki
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
1 szklanka
|
cukier waniliowy |
1 opakowanie
|
cukier |
1 łyżka
|
cynamon Prymat |
1/3 łyżeczki
|
masło |
15 dag
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: