Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem i złocistą posypką
Kroki postępowania
Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Smażymy kolejno naleśniki z dwóch stron do zrumienienia.
Gotowe przekładamy serem.
mleko | 2 szklanki |
mąka | 1,5 szklanki |
woda | 0,5 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
proszek do pieczenia | 1/4 łyżeczki |
cukier | 2 płaskie łyżki |
olej do smażenia |
ser biały | 500 gram |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
cukier puder | do smaku |
żółtko jajek | 2 sztuki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
cukier | 1 łyżka |
cynamon Prymat | 1/3 łyżeczki |
masło | 15 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: