Nalesniki z serem ananasowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • woda

    1 szkl
  • sól

    szcz
  • cukier

    1 łyzka
  • serek śmietankowy

  • ananas świeży

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski przesiewamy mąkę. Do mąki dodajemy szczyptę soli, łyżkę cukru oraz szklankę mleka i szklankę wody (może to być woda gazowana). Jajka po kolei wbijamy do miseczki sprawdzając ich świezośc i dopiero wtedy wrzucamy do maki. Całość miksujemy mikserem na gładkie ciasto. Nagrzewamy patelnię, spryskujemy olejem i wylewamy porcje ciasta. Smażymy na złoto z obu stron. Połowe ananasa kroimy w drobna kostkę i mieszamy z serem, nadziewamy nalesniki. Nalesniki podajemy z pozostałym ananasem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 13.10.2015 14:41
uwielbiaja wszyscy
czarnyaniol1990 13.10.2012 17:43
fajnie komponuje sie z sosem czekoladowym :)
Miki 13.10.2012 17:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat