naleśniki z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 0,5l mleka

  • 2 szklanki mąki

  • 3 łyzki stołowe cukru

  • łyżeczka proszku do pieczenia lub sody

  • odrobina soli

  • 3 łyżki śmietany 30 %

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąka, cukier, proszek, sól jajko i mleko wszystko razem miksujemy żeby nie było gródek. na rozgrzanym oleju pieczemy naleśniki. Twaróg ze śmietaną mieszamy z odrobiną cukru. na upieczone naleśniki nakładamy po łyżce twarogu i składamy naleśniki w kształcie koperty. wedle uznania naleśniki można polać śmietaną i posypać odrobiną cukru.tak przygotowane naleśniki są gotowe do spożycia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 26.09.2010 23:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat