Naleśniki z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mleko

    2 szklanki
  • jajka

    2
  • olej

  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • serek waniliowy

    2 szt
  • ser biały

    1 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, jajek i łyżki oleju rozmieszaj ciasto naleśnikowe. Następnie dodaj do smaku szczyptę soli, łyżeczkę cukru i szczyptę cynamonu. Wszystko zamieszaj raz jeszcze. Na rozgrzany na patelni olej wlewamy ciasto i smażymy naleśniki. Farsz: ser biały twarogowy rozdrabniamy widelcem, następnie zalewamy serkami waniliowymi i mieszamy razem. Dodajemy odrobine cynamonu do smaku i łyżkę cukru i znowu mieszamy. Tak przyrządzony farsz wykładamy na naleśnika i rozsmarowujemy na całej powierzchni. No i oczywiście zwijamy albo w rulonik albo składamy dwa razy na pół w trójkącik wg uznania. Naleśniki których nie zjemy zawsze można później odsmażyć raz jeszcze na patelni. Czas przygotowania około 30 minut. Polecam :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 24.07.2012 21:29
wspaniałe :)
artur7 14.05.2012 09:47
fajne tradycyjne
elzbietar64 08.05.2012 23:22
dawno nie jadłam
jerry1 12.03.2012 08:58
smaczne
eli82 04.03.2012 10:09
pychotka
bgs1984 02.03.2012 12:39
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat