Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z rzodkiewką

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 6 sztuk według sprawdzonego przepi
biały ser 40 dag
mleko 2-3 łyżki
Pęczek rzodkiewek 1 mały
szczypiorek 1 pęczek
sól, pieprz do smaku
wędlina 20 dag w plasterkach

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z rzodkiewką

Naleśniki przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu.

Ser miksujemy. Jeśli jest twardy dodajemy dodatkowo mleko. Oczyszczona rzodkiewkę kroimy w plasterki. Dokładamy do sera. Szczypiorek siekamy i także dokładamy do twarożku. Całość dokładnie mieszamy i doprawimy do smaku.

Na gotowe naleśniki wykładamy warstwę szynki. Rozsmarowujemy na niej pastę serowo - rzodkiewkową. Całość zwijamy w rulon. Gotowe.


To pyszne wiosenne naleśniki. Smaczne i lekkie.
Naleśniki te można zwinąć jak na krokieta, opanierować i obsmażyć do zrumienienia z obu stron. Wówczas nie tylko rzodkiewka chrupie w trakcie jedzenia, ale też panierka:).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.02.2014 00:29
Pewnie, można i tak.
ao_12 31.01.2014 18:21
ciekawa propozycja, super zdjęcia
Stenka 31.01.2014 17:47
fajnie wyglądaja
Mysiunia 31.01.2014 15:55
Pyszna wersja :) bardzo ładne zdjęcie :)
matesko 31.01.2014 10:33
ciekawe to nadzienie
V_kuchareczka 31.01.2014 09:50
ciekawa propozycja
aniagdz 31.01.2014 08:46
nigdy nie dodawałam :) spróbuję
Wiesława1 31.01.2014 07:47
ciekawy przepis
Megg 31.01.2014 01:08
Super smaczne nalesniczki
Ania321 30.01.2014 23:41
bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak