Naleśniki z rzodkiewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    6 sztuk według sprawdzonego przepi
  • biały ser

    40 dag
  • mleko

    2-3 łyżki
  • Pęczek rzodkiewek

    1 mały
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • wędlina

    20 dag w plasterkach
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu.

Ser miksujemy. Jeśli jest twardy dodajemy dodatkowo mleko. Oczyszczona rzodkiewkę kroimy w plasterki. Dokładamy do sera. Szczypiorek siekamy i także dokładamy do twarożku. Całość dokładnie mieszamy i doprawimy do smaku.

Na gotowe naleśniki wykładamy warstwę szynki. Rozsmarowujemy na niej pastę serowo - rzodkiewkową. Całość zwijamy w rulon. Gotowe.


To pyszne wiosenne naleśniki. Smaczne i lekkie.
Naleśniki te można zwinąć jak na krokieta, opanierować i obsmażyć do zrumienienia z obu stron. Wówczas nie tylko rzodkiewka chrupie w trakcie jedzenia, ale też panierka:).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 20.02.2014 00:29
Pewnie, można i tak.
ao_12 31.01.2014 18:21
ciekawa propozycja, super zdjęcia
Stenka 31.01.2014 17:47
fajnie wyglądaja
Mysiunia 31.01.2014 15:55
Pyszna wersja :) bardzo ładne zdjęcie :)
matesko 31.01.2014 10:33
ciekawe to nadzienie
V_kuchareczka 31.01.2014 09:50
ciekawa propozycja
aniagdz 31.01.2014 08:46
nigdy nie dodawałam :) spróbuję
Wiesława1 31.01.2014 07:47
ciekawy przepis
Megg 31.01.2014 01:08
Super smaczne nalesniczki
Ania321 30.01.2014 23:41
bardzo apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat