Naleśniki z powidłami

Naleśniki z powidłami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    2,5 szklanki
  • jajko

    2
  • cukier waniliowy

  • olej

    4 łyżki
  • powidła

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z powidłami

do mąki, dodajemy jajka, cukier i pol szklanki mleka - mieszamy, nastepnie dolewamy mleka a na sam koniec jak ciasto jest juz gładkie dolewamy olej. smażymy cienkie naleśniki, smarujemy powidłami i zawijamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Cukiereczek13 03.08.2012 13:50
mniam :) coś pysznego :)
ilka_86 06.04.2012 19:14
proste i smaczne
Mariusz10 12.07.2011 23:32
pyszne!
Magdalena/26Mooi 10.04.2011 21:31
bardzo smaczne!
Magdalena/26Mooi 10.04.2011 21:31
bardzo smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat