Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pomodorami i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 160 gram
jajko 4 sztuki
mleko 250 ml
śmietana kremowa 30% 100 ml
parmezan starty 60 gram
pomidory 5 sztuk
cebulka szalotka 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 7 łyżek
przecier pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pomodorami i bazylią

1.Ciasto na naleśniki:
-mąkę przesiać do miski, dodać jajka, śmietanę kremówkę wymieszać, następnie dodać ser parmezan cały czas mieszając
odstawić na około 20-30 minut
2. Farsz
- pomidory pokroić w kostkę
- szalotkę (lub inną cebulkę) pokroić w drobną kostkę
- listki bazylii pokroić drobno
-pomidory, szalotkę, bazylię wymieszać z koncentratem pomidorowym doprawić do smaku solą i pieprzem
3. Placki
- na patelni rozgrzać trochę oliwy
- wymieszać ciasto
- smażyć placki z dwóch stron na rumiany kolor
4. Na gorące placki ułożyć nadzienie, zwijać w rulony, podawać gorące
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominique 07.02.2017 20:20
pychota pyychota
Margo1 25.04.2013 10:37
nie robiłam tego jeszcze
iknkirke 04.04.2012 11:06
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak