Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami i topionym serkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pełnoziarnista 3/4 szklanki
mleko odtłuszczone 3/4 szklanki
jajko 1 szt
oliwa 2 łyżki
Farsz:
serek topiony 100 g
pieczarki 150 g
oliwa 1 łyżka
sól 1 szczypta
papryka jalapeno suszona łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami i topionym serkiem

Z podanych składników zrobić rzadkie ciasto (w razie potrzeby dolać mleka). Usmażyć naleśniki (wychodzi ok. 5 szt.). Na patelnię wlać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i sól. Zeszklić. Dodać pokrojone w plastry pieczarki, smażyć przez 5 minut. Dodać pieprz. Połowę każdego naleśnika posmarować serkiem topionym, nałożyć porcję farszu i zwijać jak krokiety. Podawać ciepłe (w razie potrzeby podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 27.02.2013 23:06
naleśniki prezentują się rewelacyjnie
Moni 04.04.2011 17:02
chyba muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak