Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z pieczarkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
mleko 2% 1 szklanka
jajko 2 sztuka
pieczarki 10 sztuk
ser żółty 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z pieczarkami i serem

Mąkę, wodę, mleko i jedno jajko łączymy w jednolita masę.Patelnię smarujemy słoniną i wylewamy trochę ciasta i smażymy naleśniki. Pieczarki kroimy w kostkę i podduszamy na oleju. Ser ścieramy na tartce lub kroimy w cienką kostkę. Na usmażone naleśniki układamy pieczarki i ser. wg. uznania. W talerzu rozmącamy jajko doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki zawijamy i moczymy w jajku następnie posypujemy bułką tartą i smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak