Naleśniki z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    5 sztuk
  • pieczarki

    20 dag
  • ser żółty

    15 dag
  • cebula

    1 mała
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażymy naleśniki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Pieczarki utrzeć na tarce i dodać do cebuli. Dusić do momentu aż woda wyparuje. Przyprawić do smaku. Na 1/4 naleśnika położyć pieczarki, na kolejną 1/4 część położyć starty ser. Przykryć czystą połówką naleśnika. Usmażyć na patelni z obu stron, zaczynając od warstwy z pieczarkami. Ułożyć na talerzu i polać ketchupem. Smacznego! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 24.11.2012 19:08
niam
ewa84 10.09.2012 13:05
pycha ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat