Naleśniki z pasztetem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • jajko

    1
  • sól

  • pasztet

    1 szt
  • mleko

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw wlewamy mleko do garnka , wbijamy jajko, doprawiamy do smaku dodajemy ok 2 może mniej aby ciasto nie było zbyt gęste i całość miksujemy mikserem . Konsystencja powinna być lekko gęstawa nie wodnista Pasztet ja dałam "Prochowiecki " Najpierw smażymy naleśniki na każdym naleśniku łyżeczką nakładamy pasztet , tak jak byśmy nakładali dżem i zawijamy . Jeszcze możemy zrobić w taki sposób że zawijany maczamy w jajku i bułce tartej i smażymy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 04.09.2013 16:01
Jadłam z pasztetem, spróbujcie. PYCHA !!!
mufinka79 05.10.2012 18:53
z pasztetem? nie jadłam!
mufinka79 05.10.2012 18:53
z pasztetem? nie jadłam!
Katarzyna/kate1980 03.10.2012 20:29
fajny pomysł
bgs1984 02.10.2012 20:10
mniam
marzenciak1985 02.10.2012 20:03
mniam
adelajda 02.10.2012 09:03
takich jeszcze nie robiłam !
cukiereczek 02.10.2012 08:57
nie jadłam
Zdzisław 02.10.2012 01:19
też nie jadłem z pasztetem
babcia 02.10.2012 00:47
interesujące...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat