Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z nutką cynamonu i cukrem trzcinowym.
1.Składniki ciasta miksujemy na gładkie ciasto,następnie odstawiamy na pół godziny.Jeżeli ciasto wyjdzie nam zbyt gęste dodajemy jeszcze mleka,a gdy wyjdzie zbyt rzadkie dodajemy mąki pszennej. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki.
2.Ser biały ucieramy z cukrem do smaku,cukrem waniliowym,budyniem w proszku i żółtkiem ( jak chcemy to żółtko możemy pominąć ) na gładką masę.
3. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem i składamy w trójkąty.
4.Na patelni rozgrzewamy masło,smażymy naleśniki z jednej strony,następnie obracamy na drugą stronę,naleśniki posypujemy startym na drobnych oczkach cynamonem i cukrem trzcinowym,smażymy chwilę,aż pod wpływem ciepła cukier trzcinowy trochę się rozpuści.Podajemy.