Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z natką pietruszki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 170 g
mleko 150 ml
woda 120-130 ml
jajko 1 sztuka
olej rzepakowy 1 łyżeczka
sól szczypta
Czosnek staropolski Prymat szczypta
natka pietruszki kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z natką pietruszki

Listki natki pietruszki lekko płuczemy i rozkładamy na ściereczce do wysuszenia. Do głębszego naczynia wbijamy jajko, solimy, dolewamy 150 ml mleka i krótko roztrzepujemy.

Dodajemy stopniowo mąkę, całość roztrzepujemy rózgą, aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. Wtedy możemy dolać resztę mleka i olej. Wszystko dobrze mieszamy. Ciastu dajemy chwilę odpocząć.

Na rozgrzaną patelnię wylewamy cienką partię ciasta, na wierz rozkładamy kilka listków natki pietruszki i delikatnie dociskamy.

Po lekkim zrumienieniu przekładamy na drugą stronę. Naleśniki zdejmujemy na talerz. Farsz nakładamy na stronę bez natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 01.03.2017 23:48
Pomysłowo i smacznie;)
VioletoweKucharzenie 17.01.2017 15:36
bardzo apetyczne naleśniki :-)
Grazyna0211 17.01.2017 13:16
smaczne naleśniki
Wiesława1 17.01.2017 09:38
Ciekawy pomysł
Krystyna32 17.01.2017 09:13
bardzo smaczne
Babeczka35 17.01.2017 08:18
Pysznie wyglądają.
Franciszek 17.01.2017 00:25
apetyczne naleśniki
MonikaW 16.01.2017 21:38
super pomysł
2milutka 16.01.2017 21:17
bardzo apetyczne
wwwiolka 16.01.2017 21:07
Bardzo fajny przepis.
adelajda 16.01.2017 20:46
Ciekawe naleśniki
IZABELA29 16.01.2017 20:37
Kiedy w robiłam śą pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak