Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEŚNIKI Z NADZIENIEM WANILIOWO-TRUSKAWKOWYM I RODZYNKAMI

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 150 g
serek waniliowy 400 g
laska wanilii 1
rodzynki 50 g
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI Z NADZIENIEM WANILIOWO-TRUSKAWKOWYM I RODZYNKAMI

Truskawki czyścimy z szypułek, myjemy i osuszamy z wody.
Rodzynki moczymy w wodzie ok. 15-20 minut (w wersji dla dorosłych można namoczyć je w alkoholu).
Jeśli posiadamy blender – blendujemy razem truskawki i serek z dodatkiem miąższu z wanilii i cynamonu, ale nie na jednolitą masę. Chodzi o to, żeby zachowały się jakieś kawałki truskawek. Jeśli blendera nie posiadamy – rozcieramy truskawki np. widelcem i mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami.
Na koniec dodajemy namoczone wcześniej rodzynki i nakładamy nadzienie na naleśniki (przepis na naleśniki znajdźcie w poście “Ciasto naleśnikowe”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.06.2013 22:06
Dobre jedzenie.
Katarzyna59 25.06.2013 08:46
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak