Naleśniki z mięsem zapiekane z serem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3 szklanki
  • mąka

    3 szklanki
  • jajko

    3 sztuki
  • olej

    do smażenia
  • mięso mielone

    700 g
  • tymianek

    3 gałązki
  • czosnek

    1 ząbek
  • przecier pomidorowy

    1+1/2 szkalnki
  • smietana 18%

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • ser gouda

    7 plastrów
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto na naleśniki:
W mikserze mieszamy jajka, mąkę oraz mleko. Dodajemy szczyptę soli do smaku. Smażymy na patelni na 1 łyżce oleju każdy. Odstawiamy by lekko przestygły.
Farsz:
Na tej samej patelni wlewamy 2 łyżki oleju, dodajemy drobno posiekany czosnek i cebulę. Smażymy ok 5 minut. Dodajemy mięso mielone. Smażymy ok 15 minut. Dodajemy sól, pieprz i z gałązki tymianek do smaku. Wlewamy przecier i mieszamy. Na naleśniki nakładamy farsz po całości(nie za grubo). Zwijamy w rulony. Układamy na blaszce. Polewamy śmietaną i układamy ser zółty po całości. Zapiekamy 15 minut w 220 C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 08.09.2013 10:17
fajny przepis:)
Marta11 07.09.2013 20:27
swietne nalesniki
agnieszka214 07.09.2013 20:23
alez smaczne
Aleksandra/Olcia 07.09.2013 18:36
bardzo apetyczne
iwi 07.09.2013 17:10
Pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat