Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem zapiekane z serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
mąka 3 szklanki
jajko 3 sztuki
olej do smażenia
mięso mielone 700 g
tymianek 3 gałązki
czosnek 1 ząbek
przecier pomidorowy 1+1/2 szkalnki
smietana 18% 1 szklanka
cebula 1 sztuka
ser gouda 7 plastrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem zapiekane z serem

Ciasto na naleśniki:
W mikserze mieszamy jajka, mąkę oraz mleko. Dodajemy szczyptę soli do smaku. Smażymy na patelni na 1 łyżce oleju każdy. Odstawiamy by lekko przestygły.
Farsz:
Na tej samej patelni wlewamy 2 łyżki oleju, dodajemy drobno posiekany czosnek i cebulę. Smażymy ok 5 minut. Dodajemy mięso mielone. Smażymy ok 15 minut. Dodajemy sól, pieprz i z gałązki tymianek do smaku. Wlewamy przecier i mieszamy. Na naleśniki nakładamy farsz po całości(nie za grubo). Zwijamy w rulony. Układamy na blaszce. Polewamy śmietaną i układamy ser zółty po całości. Zapiekamy 15 minut w 220 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

08.09.2013 10:17
fajny przepis:)
Marta11 07.09.2013 20:27
swietne nalesniki
agnieszka214 07.09.2013 20:23
alez smaczne
Aleksandra/Olcia 07.09.2013 18:36
bardzo apetyczne
iwi 07.09.2013 17:10
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak