Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem, cebulą i kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

mięso wołowe 1 kg
włoszczyzna 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
cebula biała 3 szt
olej do smażenia 20 ml
kapusta biała 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Naleśniki

mąka tortowa 500 g
jajko 2 szt
cukier 2 łyżeczki
olej rzepakowy 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta
mleko 3,2% 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem, cebulą i kapustą

Kroki postępowania

1
Wołowinę myjemy i zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu zbierając szumowinę. Proces powinien zając około 40 minut.
Krok 1 - Naleśniki z mięsem, cebulą i kapustą foto
2
Obieramy włoszczyznę i dodajemy ją do garnka. Wrzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy 1-2 godziny
Krok 2 - Naleśniki z mięsem, cebulą i kapustą foto
3
Kroimy cebulę w kostkę i smażymy na odrobinie oleju. Smażymy cebulę aż się zeszkli. Dodajemy poszatkowaną w drobną kostkę kapustę i smażymy 7-8 minut.
Krok 3 - Naleśniki z mięsem, cebulą i kapustą foto
4
Odcedzamy mięso i mielimy je za pomocą maszynki. Dodajemy do mięsa cebulę z kapustą i całość mieszamy. Doprawiamy pieprzem i solą.
Krok 4 - Naleśniki z mięsem, cebulą i kapustą foto
5
Wsypujemy do garnka czy miski mąkę i dodajemy cukier. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy dwa jajka oraz szczyptę soli i całość miksujemy. Miksując powoli dodajemy mleka. Kończymy dodawać mleko w momencie kiedy masa będzie już lepka i gotowa do smażenia. Na odrobinie oleju smażymy naleśniki. Około 4-5 minut na stronę.
Krok 5 - Naleśniki z mięsem, cebulą i kapustą foto
6
Dodajemy na środek naszych naleśników farsz i zwijamy w kwadrat. Smażymy na odrobinie oleju (około 6-7 minut na stronę) na średnim ogniu.
Krok 6 - Naleśniki z mięsem, cebulą i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 09.11.2015 17:59
z chęcią zjadłabym takiego naleśnika
ilka01 05.11.2015 10:04
pyszności :)
norweska20 05.11.2015 00:12
smakowita propozycja
IKrakowianka 04.11.2015 20:53
lubię takie naleśniki
pajbek 04.11.2015 19:47
Dla mnie super :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak