Naleśniki z mięsem àla buritos

Naleśniki z mięsem àla buritos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Farsz

  • mięso mielone

    400 g
  • pomidory suszone Smak

    1 słoiczek
  • koncentrat pomidorowy

    250 g
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • ser żółty

    100 g

Ciasto naleśnikowe

  • mleko

    1/2 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki z mięsem àla buritos

Rozgrzewamy olej na patelni. Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smażymy przez około 10-8 minut. Następnie do mięsa dodajemy pomidory oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Mieszamy i po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy i podlewamy polową szklanki wody. Wszystko razem mieszamy i dusimy, aż zgęstnieje. Robimy ciasto naleśnikowe łącząc mleko, wodę, mąkę, jajka, olej i sól. Smażymy cieniutkie naleśniki. Gdy już mamy usmażone naleśniki nakładamy na nie farsz i posypujemy startym serem. Naleśniki zwijamy podobnie jak krokiety. Zwinięte naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym i wrzucamy do piekarnika na 10-15 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat