Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
naleśniki
-
mąka pszenna
1 szklanka -
mąka kukurydziana
2 szklanki -
mleko
1 szklanka -
woda
2,5 szklanki -
sól
1/4 łyżeczki -
jajko
1 sztuka -
Nadzienie:
-
mięso mielone
1/2 kg -
kolendra
1/2 pęczka -
pomidor
4 sztuki -
przecier pomidorowy
3 łyżeczki -
czosnek
3 ząbki -
cebula
1 sztuka -
kukurydza
1/2 puszki -
przyprawy
Sposób przygotowania
Nadzienie: Na patelni podsmażyć mięso w trakcie dodać cebulę pokrojoną w kostkę i drobniutko posiekany czosnek, do podsmażonego mięsa dodać pomidory pokrojone w kostkę(wcześniej obrane ze skórki), przecier pomidorowy, posiekaną i kolendrę i kukurydzę odsączoną z zalewy, całość wymieszać i doprawić do smaku ma być wyraźnie pikantne, następnie wszystko dusić na małym ogniu około 5 min.
Gorące nadzienie nałożyć na podgrzane naleśniki i zwinąć w ruloniki, podawać na gorąco
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się