Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Naleśniki z meksyku

5.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

Naleśniki:

mąka pszenna
1 szklanka
mąka kukurydziana
2 szklanki
mleko
1 szklanka
woda
2,5 szklanki
sól
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
Nadzienie:
mięso mielone
0,5 kg
Sklep Prymat
kolendra
1/2 pęczka
pomidor
4 sztuki
przecier pomidorowy
3 łyżeczki
czosnek
3 ząbki
cebula
1 sztuka
kukurydza
1/2 puszki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z meksyku

Ciasto na naleśniki: wymieszać razem obie mąki i sól, dodać jajko oraz wodę i mleko, ubić na gładkie ciasto. Usmażyć troszkę grubsze naleśniki.

Nadzienie: na patelni podsmażyć mięso, w trakcie dodać cebulę pokrojoną w kostkę i drobniutko posiekany czosnek, do podsmażonego mięsa dodać pomidory pokrojone w kostkę (wcześniej obrane ze skórki), przecier pomidorowy, posiekaną kolendrę i kukurydzę odsączoną z zalewy. Całość wymieszać i doprawić do smaku ma być wyraźnie pikantne, następnie wszystko dusić na małym ogniu około 5 min.
Gorące nadzienie nałożyć na podgrzane naleśniki i zwinąć w ruloniki, podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.05.2015 09:57
świetne naleśniki
Agnieszka_B 10.08.2012 22:37
Fajny pomysł na naleśniki w ostrzejszym wydaniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak