Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z meksyku

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki
mąka pszenna 1 szklanka
mąka kukurydziana 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda 2,5 szklanki
sól 1/4 łyżeczki
jajko 1 sztuka
Nadzienie:
mięso mielone 1/2 kg
kolendra 1/2 pęczka
pomidor 4 sztuki
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
kukurydza 1/2 puszki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z meksyku

Ciasto na naleśniki: Wymieszać razem obie mąki i sól, dodać jajko oraz wodę i mleko, ubić gładkie ciasto. Usmażyć troszkę grubsze naleśniki.
Nadzienie: Na patelni podsmażyć mięso w trakcie dodać cebulę pokrojoną w kostkę i drobniutko posiekany czosnek, do podsmażonego mięsa dodać pomidory pokrojone w kostkę(wcześniej obrane ze skórki), przecier pomidorowy, posiekaną i kolendrę i kukurydzę odsączoną z zalewy, całość wymieszać i doprawić do smaku ma być wyraźnie pikantne, następnie wszystko dusić na małym ogniu około 5 min.
Gorące nadzienie nałożyć na podgrzane naleśniki i zwinąć w ruloniki, podawać na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.05.2015 09:57
świetne naleśniki
Agnieszka_B 10.08.2012 22:37
Fajny pomysł na naleśniki w ostrzejszym wydaniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak