Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z meksykańskim farszem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

450g mięsa mielonego,
8 gotowych naleśników,
400g sosu Uncle Ben’s®
200g ugotowanej czerwonej faso
2 duze cebule
2 ząbki czosnku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z meksykańskim farszem

Na patelni podgrzej olej i usmaż mięso mielone. Przysmażone mięso rozdrobnij na mniejsze kawałki. Odstaw na bok. Na drugiej patelni podsmaż na oleju poszatkowaną cebulę na złocisto. Zmniejsz płomień i dodaj sos meksykański chili Uncle Ben’s®. Następnie dołóż osączoną fasolę oraz rozdrobniony czosnek. Dodaj usmażone mięso, wymieszaj i podgrzej całość. Przypraw do smaku solą. Tak przygotowany farsz zagęść nieco, wsypując tartą bułkę. Wymieszaj i chwilę jeszcze gotuj. Gdy farsz nieco ostygnie, napełniaj nim naleśniki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak