Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z mąki ryżowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko sojowe 150 ml
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 szczypta
krem czekoladowy 4 łyżki
mąka ryżowa 180 gram
płatki migdałowe 3 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z mąki ryżowej

Mleko,jajko,mąkę,cynamon wg smaku oraz szczyptę proszku i soli miksujemy. Na patelnię wlewamy kroplę oliwy, gdy się zagrzeje smażymy kolejno placki naleśnikowe na złoty kolor. Każdy z nich smarujemy nutellą i posypujemy płatkami migdałów,zwijamy i smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 07.06.2013 17:57
super naleśniczki
cukiereczek 07.06.2013 17:47
bardzo ciekawe
misia53 07.06.2013 16:48
cieszę się z tego przepisu ,bo właśnie mam mąkę ryzowa w domu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak