Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mąki gryczanej z jarmużem
Kroki postępowania
Jarmuż umyć ,osuszyć i pokroić drobniutko ,dodać do ciasta naleśnikowego i wymieszać. Smażyć na oleju cienkie naleśniki.
mąka gryczana | 1 szklnka |
mleko | 1 szklanka |
jajko | 1 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 szczypta |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
jarmuż | 2 garści pokrojonego |
olej do smażenia |
jarmuż | 4 listki |
brukselka | 200 g |
różyczki brokuła | 20 g |
pomidorki koktajlowe | 100 g |
tymianek | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
oliwa | 1 łyżka |
Majeranek suszony Prymat | 1/3 łyżeczki |
jogurt naturalny | 5 łyżek |
majonez | 1 łyżka |
ząbek czosnku | 1 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: