Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalesniki z kurkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 2% 1 szklanka
kurki blanszowane 40 dkg
woda gazowana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki z kurkami

Naleśniki robimy ze wszystkich składników starając się robić jak najcieńsze, jeśli ciasto jest za gęste dolewamy mleka. Smażymy na patelni. Następnie z czerwonego kawioru sporządzamy farsz. Można podawać z kwaśną śmietaną.

Mrożone lub swieże kurki podsmażamy na masle z cebulą, pieprzem i solą. Farszem nadziewać naleśniki i podsmażać na patelni zwinięte w romby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 16.05.2011 23:44
ciekawa sprawa
Magdalena80 16.05.2011 23:44
ciekawa sprawa
banditka 29.12.2010 11:06
smakowite :)
pegaz 24.10.2010 17:09
nie podchodzi mi
hastalavista 24.09.2010 01:38
to, co tygryski lubią najbardziej :)
marta639 17.09.2010 21:33
mniam
sylwiachmiel 28.08.2010 22:08
pycha,tez takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak