Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kuchni rosyjskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mleko 2 szklanki
woda 1 szklanka
mąka 2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
jajko 1 szt

Składniki na nadzienie

kapusta biała 1 kg
jajko 2 szt.
cebula biała 2 szt
masło 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Dodatkowe składniki

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kuchni rosyjskiej

Wykonanie naleśników:
Wszystkie składniki na naleśniki razem połączyć, dobrze wymieszać. Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Wykonanie nadzienia:
Kapustę drobno posiekać i przysmażyć na maśle. Przełożyć do garnka i dusić bardzo powoli z posiekaną cebulą. Jajka dobrze rozbełtać, dodać do kapusty, przyprawić do smaku i stale mieszając dusić jeszcze przez 20 minut. Odstawić z ognia, skropić olejem i lekko przestudzić. Po czym nadziewać i formować wcześniej usmażone naleśniki. Podawać polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 14.01.2017 18:15
ciekawy przepis:)
Asik32 14.01.2017 13:46
na pewno dobre
Futka 14.01.2017 13:32
Wspaniałe i bardzo smakowite naleśniki :)
Aleksandra/Olcia 14.01.2017 13:27
ciekawe nadzienie,aczkolwiek smakowite
olkaaa 14.01.2017 12:41
bardzo fajne
adelajda 14.01.2017 12:34
Nadzienie dla mnie zupełna nowość
AZgotuj 14.01.2017 11:27
Wow bardzo ciekawy farsz:)
pestka 14.01.2017 11:21
bardzo ciekawa propozycja
edytazaw89@wp 14.01.2017 08:57
Bardzo orginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak