Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kremem budyniowym i malinami
Kroki postępowania
Masło rozpuszczam w rondelku i studzę. Do wysokiego pojemnika przesypuję mąkę i dodaję jaja, sól, masło, mleko.



Budyń i mąki przesypuję do miseczek, dodaję cukier i wlewam 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotowuję. Do gotującego się wlewam mieszankę z budyniem. Gotuję aż zrobi się gęsty. Budyń studzę przykryty. Nie wytworzy się wtedy kożuch. Zimny miksuję, łatwiej się wtedy połączy ze śmietaną.
Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno, dodaję budyń i chwilę jeszcze miksuję.

Maliny - świeże lub mrożone po rozmrożeniu - miksuję blenderem. Przecieram przez sito. Sok przelewam do garnka, dodaję galaretkę i podgrzewam aż galaretka się rozpuści. Chwilę odczekuję i wstawiam ostygnięte do lodówki, aż zacznie tężeć.

Naleśniki podaje z kremem, polewam sosem i dekoruję malinami.
