Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kapustą i pieczarkami zapiekane szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
SZKLANKA MLEKA
1,5 szklanki mąki
sól
szynka w plastrach
kapusta kiszona 1/2 kg
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kapustą i pieczarkami zapiekane szynką

Z jajek mąki i mleko przygotować ciasto i usmażyć naleśniki. Pieczarki pokroić w kostkę i udusić z cebulką i razem z ugotowaną kapustą zmielić. Gotowe naleśniki faszerować kapustą i składać w trójkąt. Na górę kłaść plaster sera żółtego i szynki zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak